Sähköinen taloushallinto – Monia hyötyjä yrittäjän arkeen

Kategoria: Ajankohtaista kirjoittaja Actora

Taloushallinnon toimintamallit ovat digitalisaation myötä murroksessa ja tämä näkyy myös tilitoimistojen arjessa. Koko ajan kasvava määrä yrittäjiä on siirtynyt käyttämään sähköisen taloushallinnon palveluja. Asiantunteva tilitoimisto yhdistettynä nykyaikaiseen sähköisen taloushallinnon järjestelmään tuottaa yrittäjälle monia hyötyjä, joita käsittelen tässä kirjoituksessa.

Yrittäjän aika on arvokasta, joten miksi ei minimoida esimerkiksi laskujen käsittelyyn ja papereiden pyörittämiseen kuluvaa aikaa? Ostolaskujen osalta sähköinen taloushallinto tuo monia hyötyjä. Yrittäjä pääsee missä ja milloin vain nettiyhteyden ollessa käytössä käsittelemään verkkolaskuina saapuneet ostolaskut ja niiden syöttämiseltä verkkopankkiin vältytään, kun ne maksetaan suoraan ohjelmasta. Laskuja on myös helppo tarkastella uudestaan ja myös tilitoimisto pääsee niihin käsiksi ilman erillistä toimittamista paikan päälle. Myös myyntilaskujen tekeminen on helppoa ja hyödyt näkyvät ennen kaikkea siinä, että myyntisaamisten seuranta on reaaliaikaista. Näin ollen maksumuistutukset lähtevät ajoissa ja maksuvalmiutta on helppo seurata reaaliajassa.

Sekä yrittäjä että tilitoimisto käyttävät samaa selainpohjaista järjestelmää. Tämä mahdollistaakin sen, että apu on aina heti saatavilla ja ongelmat ratkaistavissa nopealla aikataululla. Sähköisen taloushallinnon myötä kunkin kuukauden kirjanpito voidaan tehdä nopeasti kuukauden päätyttyä. Näin ollen yrittäjälle on mahdollisuus ajantasaiseen tuloksen, kannattavuuden ja maksuvalmiuden seurantaan. Tämän informaation pohjalta yrittäjällä onkin helpompi suunnitella tulevaa sekä tehdä päätöksiä. Sähköinen taloushallinto sisältää myös arkiston, josta osto- ja myyntilaskut ovat helposti tarkasteltavissa ilman mappien selaamista.

Sähköistä taloushallintoa saatetaan vastustaa, koska sen käyttöönottoa pidetään haastavana sekä järjestelmää kalliina. Nämä eivät kuitenkaan pidä paikkaansa vaan hyvän sähköisen järjestelmän käyttöönotto sujuu tilitoimiston avustuksella hyvin pienellä panostuksella. Sähköisten laskujen lähetys ja vastaanotto on myös edullisempaa kuin paperisten. Ostolaskut tulevat myös varmasti maksetuksi, joten myöhästymismaksuilta ja perintäkuluilta varmuudella vältytään. Yrittäjän ei tarvitse myöskään arpoa ovatko kaikki laskut ja kuitit tulleet toimitetuksi tilitoimistoon.

Tiivistettynä sähköisen taloushallinnon top3 hyödyt ovat:

  1. Ajansäästö ja helppokäyttöisyys
  2. Talouden reaaliaikaisempi seurattavuus
  3. Kustannussäästöt

Me Actorassa olemme valmiita auttamaan yritystäsi sähköistämään taloushallintosi. Räätälöimme aina kullekin yritykselle parhaiten sopivat ratkaisut sähköiseen taloushallintoon. Ota rohkeasti yhteyttä!